Witte rook: ‘Eleven Sports ondertekent contract van 103 miljoen euro’

Witte rook: ‘Eleven Sports ondertekent contract van 103 miljoen euro’

26-06-2020 15:44 Laatste update: 15:54
9

Een zucht van opluchting is hoorbaar in de wandelgangen van de Pro League. Na maanden onderhandelen heeft Eleven Sports finaal dan toch zijn handtekening gezet onder het televisiecontract.

Het ging over heel veel geld, dat nieuwe TV-contract. De lange onderhandelingen zorgden dan ook voor gespannen zenuwen onder de clubleiders. De champagne mag nu dan toch ontkurkt worden, Eleven Sports ondertekende het contract ter waarde van 103 miljoen euro.

Wat dat precies inhoudt voor de fans is nog niet zeker. Het Laatste Nieuws weet dat het Belgische voetbal alvast te zien zal zijn op de app en website van Eleven Sports, de onderhandelingen om de wedstrijden via Telenet en/of Proximus uit te zenden zijn nog niet afgelopen.   

Wat wel al vast staat zijn enkele clausules. Zo wordt er in het contract rekening gehouden met een eventuele opstoot van het coronavirus gedurende het seizoen, of eender andere vorm van overmacht. Er is ook een overeenkomst gevonden voor verschillende competitieformules volgend seizoen. Eleven Sports gaat akkoord met een 1A-format met 16, 17 of 18 ploegen.