Gent gaat titelstrijd aan met Club Brugge: 'Zij 60% kans, wij 40%'

Gent gaat titelstrijd aan met Club Brugge: 'Zij 60% kans, wij 40%'

26-06-2020 13:41
58

KAA Gent heeft al stevig uitgepakt om de transfermarkt met flink wat aanwinsten. Vrijdag stelde het ook Nurio (Charleroi) en Dino Arslanagic (Antwerp) voor. Het doel is ook duidelijk: Club Brugge uitdagen voor de titel.

Voorzitter Ivan De Witte wil met Gent nog eens volledig voor de titel gaan. Al beseft hij dan ook dat Club Brugge voorbij gestoken moet worden. "Club Brugge is de sterkste club. In alle opzichten, zoals ik al zei. Maar dat betekent niet dat wij het hoofd niet opheffen en hen uitdagen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Wij kunnen niet roepen dat we titelfavoriet zijn. Dat is erover. Maar wij willen een uitdager zijn, met het profiel van een geloofwaardige uitdager. Club Brugge heeft de meeste kansen, daar moet ik niet flauw over doen. Als je ons tweeën tegen elkaar afweegt, geef ik Club Brugge 60 procent kans en AA Gent 40 procent", klinkt het.

"Club Brugge heeft zijn historie en is al decennialang financieel heel stabiel. Met AA Gent zijn we vanuit het moeras vertrokken. Jarenlang putten moeten dempen alvorens we echt konden investeren. Dat is het verschil. We staan nog niet op het niveau van Club Brugge, maar we groeien ernaartoe", besluit hij.