Veel optimisme bij Anderlecht: Zijn het seizoen sterk geëindigd

Veel optimisme bij Anderlecht: "Zijn het seizoen sterk geëindigd"

26-06-2020 13:00
13

Na een bewogen seizoen waarin het amper op een achtste plek eindigde wil RSC Anderlecht komend seizoen weer overtuigen. Met nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute en een extra jaar Vincent Kompany. Maar het DNA wil paars-wit wel behouden.

CEO Karel Van Eetvelt is alvast optimistisch over de toekomst van Anderlecht. "We zijn op het einde van het afgelopen seizoen al sterk geëindigd", gaf hij aan bij Het Nieuwsblad. "Het was een jaar van investeringen, maar we zitten op het juiste pad."

De ambitie bij paars-wit is ook duidelijk. "Volgend seizoen willen we weer Europees voetbal halen. We willen in de toekomst blijven staan voor technisch onderlegd, aanvallend voetbal met jongens die we zelf opleiden. Dat zit in ons DNA", klinkt het.

"Het is dan ook geen toeval dat we de voorbije weken enkele jongeren langere contracten hebben gegeven. We stellen alles in het werk om de jongens die hier gevormd zijn zolang mogelijk aan de club te binden", aldus Van Eetvelt.

Met Candriam en DVV haalde Anderlecht alvast twee nieuwe sponsors in huis. Zij prijken op de nieuwe tenues van paars-wit komend seizoen.