Zie je de supporters in de spionkop anderhalve meter afstand houden?

"Zie je de supporters in de spionkop anderhalve meter afstand houden?"

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 09:30vr 26-06-2020 om 09:30

Laatste update: vrijdag 26 juni 2020 om 09:42vr 26-06-2020 om 09:42

Volgend seizoen mogen er in de Belgische stadions weer een beperkt aantal supporters binnen, maar een vol huis zit er nog niet in. In Nederland geldt hetzelfde, maar daar mag het publiek het team zelfs vocaal niet aanmoedigen. Fans in ons land vinden die regel absurd en hopen dat het zover niet komt hier.

"Fans zullen zich dus moeten gedragen alsof ze in de cinema zitten? Zonder pint en een braadworst dan nog, wellicht", aldus Eddy Janssis, voorzitter van de overkoepelende supportersfederatie Belgian Supporters. "Supporters die geacht worden zich te gedragen als een cinemabezoeker, is vragen om problemen. Het gaat tegen de natuur van de supporter in", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Frederik Van Eenoo, voorzitter van de supportersfederatie van Club Brugge, deelt die mening. "Ieders gezondheid primeert, maar de mensen van de Veiligheidsraad mogen niet vergeten dat voetbal voor velen een uitlaatklep is. De psychologische impact van corona is niet te onderschatten en voor velen betekent een match heel even een 'escape' uit dat dagelijkse leven. Roepen en zingen horen erbij."

Anderhalve meter afstand
Rudy Claessens van de Genkse supportersfederatie vraagt zich dan weer af hoe de afstandsregel in de praktijk zal gehanteerd worden. "Zie je de fans in de spionkop achter het doel al anderhalve meter afstand houden? Hoe ze dat zullen handhaven, is een vraag waar wij geen antwoord op weten. Tenzij je die vakken tijdelijk sluit, natuurlijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is het realistisch om de fans te laten zwijgen?

(133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws