Matchen met beperkt publiek worden verlieslatend: De vaste kosten blijven

Matchen met beperkt publiek worden verlieslatend: "De vaste kosten blijven"

26-06-2020 08:30
7

Het nieuwe voetbalseizoen wordt wellicht hervat met publiek, zij het met een beperkte capaciteit. Zo wordt bij club per club bekeken wat er mogelijk is. Bij KV Oostende vreest men alvast voor een financiële domper, zelfs als er een deel van de fans weer welkom is.

Uitgerekend zou KVO ongeveer 1500 mensen kunnen toelaten. "We zouden graag meer volk toelaten", zegt stadionverantwoordelijke Joost Depreux in Het Nieuwsblad. "Als elke fan een mondmasker ophoudt, zijn handen ontsmet en met een goed circulatieplan, moet dat misschien kunnen. Sowieso willen we elke toeschouwer screenen via speciale machines. Die meten de koorts en doen aan gezichtsherkenning. Het belangrijkste is dat elke supporter zich veilig voelt.”

Meer kosten, minder inkomsten
Doorgaans bedraagt het kostenplaatje voor een thuiswedstrijd bij Oostende bijna 30.000 euro, met de huidige maatregelen zou dat 40.000 euro zijn. Dat terwijl de inkomsten lager zullen liggen. "Normaal recupereren we al die kosten omdat we winst halen uit onze ticketverkoop en onze catering. Bij de coronawedstrijden zullen er echter minder betalende toeschouwers zijn en amper eters. Dat maakt dat zulke wedstrijden met beperkt publiek verlieslatend zullen zijn, want de vaste kosten vallen natuurlijk niet weg."

Bij KVO willen ze er alvast alles aan doen om de fans veilig  van een wedstrijd te laten genieten. "Het wordt een kluwen, maar we willen onze fans zo snel mogelijk leuke, veilige voetbalavonden bezorgen”, besluit Depreux. “Entertainment voor de match en de stoeltjes die leeg blijven willen we aankleden om meer sfeer te creëren."