Maehle over zijn toekomst bij Genk: Ik ben hier niet uitgekeken

Maehle over zijn toekomst bij Genk: "Ik ben hier niet uitgekeken"

26-06-2020 08:15
7

KRC Genk wil Joakim Maehle absoluut aan boord houden. De Deense rechtsachter, die indrukwekkende medische testen aflegde, geeft zelf aan nog niet klaar te zijn in de Luminus Arena. Dat vertelt Maehle aan in gesprek met Het Belang van Limburg.

Maehle zag het laatste jaar verschillende ploegmaats vertrekken uit Genk. "Er zijn er die zeggen dat het nu mijn beurt is. Maar daar ben ik niet mee bezig. Ik ben hier niet uitgekeken. Ik ben nog altijd blij en trots dat ik bij Genk speel. Ik kan hier, zelfs zonder Europees voetbal, nog veel leren. Ik heb nog veel te bewijzen."

Dimitri De Condé gaf aan dat een vertrek van Maehle onbespreekbaar is. "In elke transferperiode zeggen ze dat ik moet blijven, dat is niet nieuw. Maar je weet natuurlijk nooit. Ieder zijn karakter. Malinovskyi forceerde vorig jaar een transfer. Zelf ben ik rustig van aard, ik kan dat makkelijk van mij afzetten. Ik bekijk het wel. Ooit zal ik hier vertrekken. Maar wanneer?", gaat hij verder.

In tussentijd blijft Maehle gewoon het beste van zichzelf geven voor Genk. "Als speler heb je automatisch ambitie. Dat geldt trouwens ook voor mensen in andere jobs. Ook een bankier wil de top bereiken. Welk land mij aantrekt? De naam van de clúb zal bepalend zijn, niet het land. Maar tot nader order speel ik in Genk. Met volle goesting."