'Club Brugge en kleine clubs willen af van Croonen als Pro League-voorzitter'

'Club Brugge en kleine clubs willen af van Croonen als Pro League-voorzitter'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 07:15vr 26-06-2020 om 07:15

Laatste update: vrijdag 26 juni 2020 om 07:36vr 26-06-2020 om 07:36

De positie van Peter Croonen staat – net als die van Pierre François – ter discussie binnen de Pro League. Vrijdag zit de Raad van Bestuur samen en wellicht wordt er daar een hartig woordje gesproken over de plotse ommezwaai van de voorzitter. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Zo was Croonen na de Algemene Vergadering op 15 mei overtuigd dat een competitie met zestien clubs volgend seizoen én een stopzetting van de huidige jaargang de beste optie is. Nu oppert de Pro League- én Genk-voorzitter dat Speeldag 30 nu mogelijk toch nog afgewerkt kan worden. Dat zette kwaad bloed bij andere clubs.

Zij hekelen dat Croonen en François voor hun beurt gesproken hebben, in plaats van de Raad van Bestuur af te wachten. 'Bij een substantieel deel van de Pro League - zowel bij gedupeerde clubs uit 1B en de rechterkolom van 1A als bij kampioen Club Brugge - leeft het idee dat Croonen vooral de belangen van zijn eigen club verdedigt.'

Vrijdag om 14.30 uur komen de clubleiders samen. Daar zullen François en vooral Croonen op de rooster gelegd worden voor hun demarche. Naar verluidt zal de positie van Croonen als voorzitter met dubbele pet in vraag gesteld worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Croonen aftreden als Pro League-voorzitter?

(424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws