Domper voor Valencia in strijd om Europese tickets na eigen doelpunt

Domper voor Valencia in strijd om Europese tickets na eigen doelpunt

25-06-2020 21:35
1

Valencia heeft duur puntenverlies geleden in de spannende strijd om de Europese plaatsen in de Primera División. De enige goal kwam op naam van Geoffrey Kondogbia. Hij scoorde wel aan de verkeerde kant.

De Franse middenvelder werkte de bal ongelukkig in het eigen doel na een hoekschop. De ploeg van coach Albert Celades werd nauwelijks gevaarlijk tegen laagvlieger Eibar. In de slotfase werd tot overmaat van ramp Eliaquim Mangala nog van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Hij ontbreekt daardoor zondag tegen Villarreal. 

Juist Villarreal is een belangrijke concurrent van Valencia. Los Che blijven door de nederlaag steken op plaats acht met 46 punten. Villarreal staat met 48 punten zesde, een plek die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League. Voor Valencia, dat zondag tegen Osasuna pas zijn tweede zege in elf duels boekte, wordt het treffen van komend weekeinde dan ook cruciaal.

Eibar neemt op zijn beurt afstand van de degradatiezone. De nummer zeventien staat nu zes punten boven de rode streep, waardoor het voor Real Mallorca, Leganés en Espanyol een hels karwei wordt om degradatie nog af te wenden.