Arsenal weet weer wat winnen is, magere zege op het veld van Southampton

25-06-2020 20:58
1

Arsenal heeft zich hersteld van de nederlagen tegen Manchester City en Brighton & Hove Albion van vorige week. Op bezoek bij Southampton werd een zakelijke 0-2 overwinning geboekt. Arsenal klimt daardoor naar de negende plaats en mag nog hopen op Europees voetbal.

Arsenal kwam slecht uit de coronaonderbreking en verloor van zowel Man City als Brighton. Tegen laatstgenoemde ploeg ging het in de allerlaatste minuut mis. Ook tegen Southampton ging het niet vanzelf, al kregen de Londenaren wel de beste kansen. Arsenal leek al snel op 0-1 te komen, maar de goal van Eddie Nketiah werd vanwege buitenspel afgekeurd. Kort daarna schoot Pierre-Emerick Aubameyang op de lat.

Arsenal kwam na twintig minuten spelen op voorsprong, maar had daar wel hulp van Southampton bij nodig. Doelman Alex McCarthy schoot de bal recht in de voeten van Nketiah, die er 0-1 van maakte. Pas laat in de tweede helft wist Arsenal de wedstrijd in het slot te gooien. Joe Willock stond op het juiste moment om de juiste plek om de rebound van een vrije trap binnen te werken.

Komende zondag wacht voor Arsenal een uitduel bij Sheffield United.

Burnley - Watford 1-0
Watford heeft ook bij Burnley geen punten weten te pakken. De degradatiezorgen van The Hornets nemen dus toe. Het werd 1-0 voor Burnley door een goal van Jay Rodriguez. Hij scoorde in de 73e minuut.

Met nog zeven wedstrijden te gaan is het ongekend spannend onderin de Premier League. Watford (28), West Ham United (27), Bournemouth (27) en Aston Villa (27) balanceren op de rand van degradatie. Norwich City heeft 21 punten en lijkt al gedegradeerd. Brighton & Hove Albion staat vijftiende en heeft 33 punten.