'De situatie van Alderweireld bij Tottenham is toch wel zorgwekkend'

'De situatie van Alderweireld bij Tottenham is toch wel zorgwekkend'

25-06-2020 19:00 Laatste update: 19:27
9

Toby Alderweireld haalt voorlopig de basielf niet bij Tottenham. Eric Dier (26) krijgt de voorkeur. Volgens Sporza-commentator Geert Heremans kan dit een lastige situatie worden voor de Rode Duivel. 

'Dier doet het de jongste matchen achteraan gewoon goed. Je leest veel lof op sociale media en zelfs van de analisten. En dus zit Alderweireld echt wel met een probleem, groter dan we misschien wel durven te denken. Sanchez is Mourinho's snelste verdediger: hij zal wel blijven staan. En als Dier niets verkeerds doet, dan blijft hij ook spelen. Als er dus geen grote problemen zijn, dan zie ik Alderweireld niet opnieuw in de ploeg komen', aldus Heremans.

Bovendien is José Mourinho een coach met een eigen wil. 'Deze evolutie zag niemand aankomen, wellicht Toby zelf ook niet. Hij zal Dier niet als een bedreiging gezien hebben. Maar als iets in het hoofd van een trainer zit, bewijs dan maar eens het tegendeel, zeker als je geen kans krijgt. Al moet ik onderstrepen dat dit zeker niet het beste seizoen is van Alderweireld in Engeland.'