UPDATE: 'Charleroi hoopt Standard te snel af te zijn voor vervanger van Nurio'

UPDATE: 'Charleroi hoopt Standard te snel af te zijn voor vervanger van Nurio'

25-06-2020 11:31 Laatste update: 27-06-2020 12:33
7

Standard is op zoek naar een nieuwe linksachter. Volgens Het Laatste Nieuws denken de Rouches aan Casper Højer Nielsen. De 25-jarige Deen komt momenteel in eigen land uit voor Aarhus GF.

Bij Aarhus GF is Højer Nielsen een vaste waarde. Dit seizoen speelde hij 25 duels in de Superligaen. Daarin was hij goed voor één goal en één assist. Zijn contract in Denemarken loopt nog door tot en met medio 2021. Zijn transferwaarde wordt op 550.000 euro geschat.

In het verleden stond Højer Nielsen ook op de loonlijst bij Lyngby BK en FC Kopenhagen. Naast Standard denken ook Hamburg, Brondby en enkele Turkse club aan hem.

Bij Standard moet de linksachter de opvolger van Senna Miangue worden. Die keert na zijn verhuurperiode terug naar Cagliari. Standard heeft met Nicolas Gavory nog maar één linksachter in huis.

Update 27/6: Volgens Sport/Foot Magazine is er een Waalse transferveldslag in de maak. Sporting Charleroi zou namelijk ook een oogje laten vallen hebben op Nielsen. De Carolo's zagen deze week vaste waarde Nurio Fortuna de overstap naar KAA Gent zetten. Joris Kayembe verving hem in vlak voor de corona-onderbreking wel al met verve, maar de belofte-international is lichamelijk broos. Charleroi heeft alvast de financiële middelen om Nielsen aan te trekken: voor Nurio kreeg het naar verluidt zes miljoen euro.