Heerlijke comeback Atalanta na eigen goal De Roon: Lazio-serie strandt na 21 duels

Heerlijke comeback Atalanta na eigen goal De Roon: Lazio-serie strandt na 21 duels

24-06-2020 23:41
15

Atalanta Bergamo heeft Serie A-koploper Juventus woensdagavond een groot plezier gedaan. De ploeg van Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens knokte zich thuis terug van een 0-2 achterstand en zorgde ervoor dat Lazio terrein prijs moest geven in zijn race met La Vecchia Signora.

Daar was aanvankelijk geen enkele sprake van. De strijd tussen de nummers 4 en 2 van Italië leek al na tien minuten beslist: La Dea startten dramatisch en stonden binnen de korste keren met 0-2 achter. Marten de Roon opende de score met een even overtuigend als knullig schot in eigen doel, Sergej Milinkovic-Savic verdubbelde niet lang daarna de marge met een strak schot uit de tweede lijn. Atalanta toonde echter veerkracht en had voor rust al de aansluiting te pakken: Gosens kopte vakkundig binnen uit een voorzet van Hateboer en tekende voor de 1-2.

Lazio had voor de coronacrisis een ongeslagen reeks van 21 (!) Serie A-duels neergezet, maar ging in de tweede helft kopje onder tegen het herboren Atalanta. Ruslan Malinovskiy (ex-Racing Genk) kreeg na een uur spelen de bal van De Roon en trok de stand gelijk met een verschroeiende pegel. In de slotfase ging Atalanta zelfs erop en erover. José Luis Palomino profiteerde van een taxatiefout van Lazio-doelman Thomas Strakosha en kopte de 3-2 binnen.

Deze comeback van Atalanta zou zomaar eens grote gevolgen kunnen hebben voor de Italiaanse titelrace. Juventus won maandag al van Bologna en staat nu vier punten los van achtervolger Lazio. Nummer vier Atalanta komt op 54 punten en is hard op weg naar Champions league-voetbal.