Geen Ajax voor Vertonghen: 'Het komt wel goed, er beweegt genoeg'

Geen Ajax voor Vertonghen: 'Het komt wel goed, er beweegt genoeg'

24-06-2020 20:15
1

Het is onduidelijk waar de toekomst van Jan Vertonghen ligt. Een nieuw contract bij Tottenham lijkt er niet aan te komen. Ook een transfer richting Nederland, naar Ajax, komt er niet aan.

Dat gaf de verdediger aan bij Sporza. De verdediger heeft een aflopend contract bij Tottenham, dat door de coronacrisis met een maandje werd verlengd. "Op mijn leeftijd (33 jaar) moet je pakken wat je kunt pakken", lachte Vertonghen. "Het is een maandje geworden."

Een vertrek bij Tottenham zit er alleszins aan te komen. Een terugkeer naar zijn oud-club Ajax nog niet, dat kondigde Marc Overmars aan. "Dat is geen ontgoocheling, want dat was al lang duidelijk", zegt Vertonghen. "Alleen komt het nu pas in de media. Ik schrik er wel van dat het zo expliciet wordt gezegd."

"Ajax zal altijd bijzonder zijn voor mij, maar eigenlijk was het op geen enkel moment aan de orde", gaat Vertonghen verder. "Ik had zelf al gezegd dat ik niet wou concurreren met mijn goeie vriend Daley Blind. Hij doet het daar supergoed", aldus de Rode Duivel.

Nieuwe club
Naar welke club zal Vertonghen dan wel verhuizen? "Ik kan nu weinig zeggen, maar er beweegt genoeg. Alleen wachten de meeste ploegen af tot de huidige competities uitgespeeld zijn en ze zeker zijn van hun tv-geld. De transfer van Timo Werner naar Chelsea bewijst alvast dat er nog geld genoeg omgaat in de markt. Eens de bal aan het rollen gaat, komt het wel goed", besluit hij.