Witsel grijpt weer naast de landstitel: Een tweede plaats is geen schande

Witsel grijpt weer naast de landstitel: "Een tweede plaats is geen schande"

24-06-2020 17:27
4

Axel witsel heeft voor het tweede jaar op rij naast de landstitel gegrepen. Net als vorig jaar eindigde Borussia Dortmund achter het ongenaakbare Bayern München, dat zijn achtste kampioenschap op rij vierde. Witsel legt zich neer bij het meesterschap van de ploeg uit München.

"Een tweede plaats in de Bundesliga is helemaal geen schande", vertelde de Rode Duivel in een gesprek met Sport1. "Het doel was duidelijk. Bayern uitdagen en hen proberen te verdringen van de eerste plaats. Dat is helaas niet gelukt en daar moeten we ons bij neerleggen."

Witsel blijft wel ambitieus voor de toekomst. "Volgend seizoen zullen we Bayern opnieuw aanvallen. We moeten het rechtstreekse duel winnen. Vorig seizoen lukte dat in de heenronde. Sindsdien is dat niet meer gelukt. We moeten dat accepteren en proberen beter te doen."

Door de tweede plaats komt er veel kritiek op coach Lucien Favre, maar Witsel verdedigt hem. "Tijdens de voorbije twee seizoenen hebben we 150 punten behaald. Dat is toch een mooi resultaat voor elke ploeg. Als ik juist ben, is hij de trainer met het beste puntengemiddelde in de geschiedenis van de club. Dit seizoen lieten we dan ook nog eens een doelpuntenrecord noteren. Zoveel zal hij dan toch niet fout gedaan hebben", besloot de controlerende middenvelder.