Akpala hoopt op contractverlenging bij KV Oostende: Ik kan een gids zijn

Akpala hoopt op contractverlenging bij KV Oostende: "Ik kan een gids zijn"

24-06-2020 16:53
1

Joseph Akpala wil graag bij KV Oostende blijven. Het contract van de 33-jarige aanvaller loopt af op 30 juni, maar toch heeft hij zich gemeld voor de eerste training onder leiding van nieuwe coach Alexander Blessin.

De filosofie aan de Kust is ondertussen wel helemaal veranderd. Oostende wil een jong team samenstellen. Daarin lijkt geen plaats meer voor Akpala, maar toch hoopt hij het nieuwe bestuur te overtuigen met zijn ervaring. "Jonge talenten denken soms dat alles vanzelf loopt. Ze moeten beseffen dat voetbal véél meer is dan wat sjotten op een pleintje", vertelde Akpala tijdens een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Het werk buiten het veld is cruciaal. In mijn carrière heb ik in Duitsland gespeeld (bij Werder Bremen, nvdr) en daar leerde ik voetballen op basis van data. Het aantal kilometers dat je moet lopen, hoeveel duels je moet winnen, de hoeveelheid sprints...Dat haal je alleen als je leeft als een prof en daarin kan ik bij KVO een gids zijn."

Zijn statistieken van vorig seizoen (vijf matchen, één goal) zullen echter niet helpen bij de onderhandelingen. "Maar toen kwam ik terug zonder deftige voorbereiding. Als ik nu zes weken kan opbouwen, zal ik topfit zijn. Al wil ik wel een perspectief. Zonder contract wordt het moeilijk om na 30 juni bij Oostende te blijven trainen. Wat als je dan geblesseerd raakt en niet verzekerd bent? Als ik geen toekomst heb bij KVO, wil ik wel in België blijven", besloot Akpala.