'Barcelona en Juventus akkoord over ruildeal van 80 en 70 miljoen euro'

'Barcelona en Juventus akkoord over ruildeal van 80 en 70 miljoen euro'

24-06-2020 12:44
4

FC Barcelona en Juventus naderen een ruildeal met Arthur Melo en Miralem Pjanic. Dat meldt Diario SPORT. De Braziliaan moet 80 miljoen euro opleveren, terwijl de Bosniër 70 miljoen zou kosten.

Italiaanse media meldden dinsdag dat Barça en Juventus het eens zijn over de transfersom van Arthur. De transfer is volgens SPORT nu weer een stap dichterbij gekomen, omdat de twee clubs ook akkoord zijn over Pjanic. De Bosnische middenvelder moet 70 miljoen euro kosten.

Nu ligt de bal bij de spelers. Juventus moet Arthur zien te overtuigen om een contract voor vijf seizoenen te ondertekenen. De Braziliaan staat ondanks een grote salarisverhoging niet te trappelen, omdat hij voor zijn gevoel nog niet klaar is bij Barça. Aan de andere kant zou Pjanic wél graag een transfer willen maken.

Voor Barcelona is haast geboden. De Catalaanse grootmacht moet naar verluidt vóór 1 juli 70 miljoen euro aan transferinkomsten verdienen. Met het vertrek van Arthur zou dat probleem in één keer opgelost zijn, mits Pjanic na 1 juli - het nieuwe boekjaar - wordt aangetrokken.