Huurling van Club Brugge wil loon inleveren: “De hele wereld moet zaken opgeven”

Huurling van Club Brugge wil loon inleveren: “De hele wereld moet zaken opgeven”

Gepubliceerd: woensdag 24 juni 2020 om 10:30wo 24-06-2020 om 10:30

Luan Peres kreeg bij Club Brugge dit seizoen geen kans. De Braziliaan trok daarom naar Santos, maar door de coronacrisis heeft die club het moeilijk. Luan Peres wil daarom een financiële inspanning doen voor Santos.

In april had het coronavirus ook haar invloed op het Braziliaanse voetbal. Santos deelde in de klappen. Het vroeg aan haar spelers om 70 procent van hun loon in te leveren. De spelers weigerden. Toch zette Santos haar plan door. "Een heel delicaat moment voor iedereen", stelt Luan Peres bij Esporte News Mundo.

De huurling van Club Brugge kijkt evenwel naar het grotere plaatje. "De hele wereld moet zaken opgeven, niet enkel de voetbalwereld. Niemand wil minder loon ontvangen, maar we weten dat we momenteel een aantal dingen moeten opgeven. Ik weet zeker dat er met iedereen een goede overeenkomst volgt."

Door de coronacrisis komt Luan Peres momenteel niet in actie. "Het zal tijd kosten om terug te kunnen spelen. Als spelers trainen we thuis om fit te blijven. We moeten wel, want als het voetbal hervat zal er niet veel tijd zijn voor een goede voorbereiding."

Club Brugge verhuurt Luan Peres nog uit aan Santos tot eind december van dit jaar. De Braziliaanse ploeg moet Club Brugge nog geld voor de centrale verdediger. De FIFA sprak zich deze week uit over de zaak en geeft Santos nog 45 dagen om alles in orde te krijgen. Verwacht wordt dat Santos na de verhuurperiode de verdediger definitief gaat overnemen van Club Brugge. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws