Ex-coaches stellen Genk gerust: Dessers heeft alles om de chouchou te worden

Ex-coaches stellen Genk gerust: "Dessers heeft alles om de chouchou te worden"

24-06-2020 09:15
15

Cyriel Dessers tekent eerstdaags voor vier seizoenen bij KRC Genk. Onze landgenoot werd het afgelopen seizoen topschutter in de Eredivisie, maar moet het nu ook waarmaken in de Jupiler Pro League. De ex-trainers van Dessers geloven alvast in zijn kunnen.

Peter Maes liet Dessers op zijn negentiende debuteren in de hoogste klasse bij Sporting Lokeren. "Een goeie kop, leergierig en heel zelfbewust van zijn kwaliteiten, een enorme troef als diepe spits. Zo'n jongen, gezicht naar de goal, oorlog in de zestien: zo hebben we er niet veel in België. Als ik ergens een speler binnenhaal, zeker een jonge gast, is dat met in het achterhoofd het gevoel dat hij potentie heeft", aldus Maes in Het Laatste Nieuws.

Allround doelpuntenmachine
Ontbolsteren deed Dessers helemaal bij NAC Breda, waar Stijn Vreven toen de trainer was. "Ik was hard voor Cyriel, omdat ik voelde dat hij heel ver kon komen. Dan moet je soms slaan en zalven. Ik heb hem een tijdje op de bank gezet, maar in de play-offs was hij het wel die ons naar de Eredivisie trapte. Dessers straalt plezier uit op training en niets is hem te veel, maar wat ik in het begin wel miste, was die drang om elke dag de beste te willen zijn."

Vreven weet als geen ander wat voor type spits Dessers is. "Sterk, snel, goed meevoetballend, degelijk kopspel. Hij had geen zwakke punten, maar je voelde dat hij op alle vlakken wel nog progressie kon maken. Dat heeft hij gedaan, topschutter van Nederland word je niet zomaar. Dessers heeft alles in zich om de chouchou van Racing Genk te worden."