UPDATE: 'Fransen moeten van Genk nog minstens 10 miljoen meer bieden'

UPDATE: 'Fransen moeten van Genk nog minstens 10 miljoen meer bieden'

24-06-2020 08:15 Laatste update: 25-06-2020 11:41
29

KRC Genk staat op het punt om Cyriel Dessers vast te leggen, maar ook uitgaand beweegt er van alles. Althans: andere clubs doen een poging om spelers weg te halen. Zo kregen de Limburgers een bod van tien miljoen euro binnen voor Jhon Lucumi.

Het Nieuwsblad schrijft dat het Franse Rennes FC de Colombiaanse verdediger graag wil inlijven. Genk lijkt echter niet geneigd om Lucumi deze zomer te laten vertrekken. De speler zelf heeft dan weer wel oren naar een vertrek, zo vertelde hij onlangs in een interview. Al zal een bod van tien miljoen euro Genk wellicht niet doen zwichten.

Lucumi maakte in de zomer van 2018 de overstap van Deportivo Cali naar Genk, dat 2,50 miljoen euro voor hem neertelde. Intussen is de marktwaarde van de Colombiaan opgelopen tot ruim zeven miljoen euro. De huidige overeenkomst met Genk loopt nog tot medio 2022, waardoor de Limburgers in een ideale onderhandelingspositie zitten.

Update: Volgens Tuttomercatoweb was het bod van Rennes veel en veel te laag. De Limburgers willen niet 7 miljoen euro vangen, maar 18 miljoen euro. Voor de coronacrisis zou men in Genk aan een nog hoger bedrag gedacht hebben van circa 25 miljoen euro, menen de Italianen.