'BMA overweegt om degradatiematchen Speeldag 30 alsnog af te werken'

'BMA overweegt om degradatiematchen Speeldag 30 alsnog af te werken'

24-06-2020 07:45 Laatste update: 07:47
29

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) overweegt om de 30ste speeldag alsnog af te werken. Ofwel helemaal, ofwel alleen de 'degradatiematchen' Waasland-Beveren-KAA Gent en Oostende-Cercle Brugge. Al zijn weinig clubs te vinden voor dit idee, aldus Het Nieuwsblad.

Zo stuurde het college deze week een brief naar de betrokken clubs om een standpunt in te nemen over die 30ste speeldag. Dat zou er op kunnen wijzen dat de BMA neigt naar een compromisoplossing: alsnog spelen om Waasland-Beveren (of Oostende) als sportieve degradant aan te wijzen. Op die manier kan er in 1A toch met zestien clubs gespeeld blijven worden.

Toch lijkt bijna niemand gewonnen voor dit scenario.  Gent bijvoorbeeld kan theoretisch zijn tweede plaats en Champions League-voorrondeticket nog verliezen. Maar ook voor KV Oostende en Antwerp, die heel wat spelers kwijt zijn, is dit voorstel geen optie. Beide clubs stuurden een brief naar de BMA om hun onvrede kenbaar te maken.

Vooral Oostende ziet een afwerking van die laatste speeldag niet zitten, aangezien het gros van de spelers al vertrokken is. "Voor ons gaat het om een vorm van competitievervalsing", zegt Dimitri De Decker, de advocaat van KVO. "De kern die we hadden in maart is nu helemaal veranderd. Oostende heeft nog elf spelers onder contract."