Tottenham Hotspur wint Londense derby en mag hopen op Champions League

23-06-2020 23:11
2

Tottenham Hotspur heeft de eerste overwinning na de coronaonderbreking te pakken. Met pijn en moeite werd West Ham United met 2-0 verslagen. Steven Bergwijn speelde de laatste twintig minuten mee.

Tottenham hervatte de Premier League afgelopen vrijdag met de topper tegen Manchester United, die in 1-1 eindigde. Bergwijn begon in de basis en scoorde zelfs, maar nu zette José Mourinho hem op de bank.

Het verschil tussen Tottenham en West Ham op de ranglijst is groot, maar gemakkelijk ging het niet voor de mannen van Mourinho, die moeite hadden om kansen te creëeren. Lucas Moura kreeg na ruim twintig minuten de grootste, maar hij schoot in kansrijke positie naast. Heung-Min Son dacht in de blessuretijd de ban te breken. Zijn goal werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Pas na 65 minuten kwam Tottenham op 1-0. Daar was wel een eigen goal van West Ham voor nodig. De ongelukkige Tomas Soucek werkte de bal op ongelukkge wijze achter z'n eigen keeper. De inmiddels ingevallen Bergwijn zag West Ham in de slotfase bijna op 1-1 komen. Even later besliste Harry Kane de wedstrijd met de 2-0. De Engelse spits scoorde voor het eerst nadat hij is hersteld van zijn zware blessure. Bergwijn maakte er nog bijna 3-0 van.

Met nog acht wedstrijden te gaan maakt Tottenham nog een kans op een Champions League-ticket. Volgende week donderdag wacht Sheffield United.