Napoli pakt de winst zonder Mertens, belangrijke zege voor Atlético

23-06-2020 21:56

Dankzij Arek Milik en Hirving Lozano heeft SSC Napoli bij Hellas Verona drie belangrijke punten gepakt in de strijd om Europees voetbal. Het werd 0-2. Ook Atlético Madrid heeft goede zaken gedaan.

Verona - Napoli 0-2
Verona kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar Napoli pakte de leiding. Milik troefde zijn directe tegenstanders af en werkte de bal uit een corner knap binnen. Dat gebeurde na 38 minuten spelen. Verona dacht na een uur op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Davide Faraoni werd uiteindelijk vanwege hands afgekeurd.

Lang leek het erop dat Milik de matchwinner zou worden, maar in de blessuretijd stelde Lozano de zege veilig. De aanvaller, die zijn draai nog niet heeft gevonden in Napels, schoot op de doellijn binnen. Ook dat gebeurde uit een corner. Bankzitter Dries Mertens kreeg een kwartiertje speeltijd. Na 27 wedstrijden staat Napoli op plek zes in de Serie A. AC Milan heeft drie punten minder.

Levante - Atlético Madrid 0-1
Atlético Madrid heeft bij Levante met hakken over de sloot weten te winnen. Na een kwartier maakte Diego Costa de 0-1, maar de eigen goal kwam op naam van Bruno Gonzalez. Doelpunten maken is het hele seizoen al een dingetje voor Atlético en ook bij Levante ging het niet vanzelf. Kansen kregen de Madrilenen echter wel.

De 0-2 van Thomas Partey na rust werd vanwege buitenspel afgekeurd. João Félix kreeg kansen, net als Koke. Namens Levante kreeg Borja Mayoral de grootste mogelijkheid op een goal. Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Atlético plaats drie in handen met 55 punten. Nummer vier Sevilla heeft 53 punten. Yannick Carrasco speelde een uur mee.

Getafe doet ook nog mee om een Champions League-plek. De ploeg van José Bordalás kwam niet verder dan 1-1 bij Real Valladolid.