Update: 'Deal van 80 miljoen zo goed als rond: Arthur bereikt persoonlijk akkoord'

Update: 'Deal van 80 miljoen zo goed als rond: Arthur bereikt persoonlijk akkoord'

23-06-2020 17:24 Laatste update: 25-06-2020 10:00
8

FC Barcelona heeft met Juventus een akkoord bereikt over de transfer van Arthur. Daarmee is de Spaanse club mogelijk in een klap uit de financiële problemen. 

Volgens Sky Italia is er een akkoord ter waarde van tachtig miljoen euro. Twee jaar geleden kocht Barcelona de Braziliaan voor dertig miljoen euro van Grêmio. De speler kan in Italië een hoger salaris krijgen dan in Spanje.

Of de transfer doorgaat is echter nog maar de vraag, want een akkoord met Arthur is er nog niet. Volgens Sky Italia is Arthur nog steeds van plan om bij Barcelona voor zijn plekje te knokken. Hij speelde in zijn eerste jaar bijna alle wedstrijden, maar is dit seizoen reservespeler. 

De Spaanse krant Marca meldde eerder op dinsdag dat Barcelona ruim een week de tijd heeft om zeventig miljoen euro aan transferinkomsten te verdienen. Als de transfer van Arthur doorgaat, is dat probleem opgelost. 

Update: De transfer van Arthur staat op het punt om afgerond te worden. Volgens ESPN heeft nu ook de Braziliaanse middenvelder zelf een persoonlijk akkoord bereikt met Juventus. Eerder kwam de Italiaanse club met FC Barcelona tot een akkoord over een transfersom van 80 miljoen euro. Pjanic vertrekt naar verluidt voor 70 miljoen euro van Juventus naar FC Barcelona.