OFFICIEEL: Bergen (Mons) is terug met Herpoel als sportief directeur

OFFICIEEL: Bergen (Mons) is terug met Herpoel als sportief directeur

23-06-2020 15:46
2

La Dernière Heure meldt dat Bergen (Mons) terugkeert in het voetbal. Onder de naam Renaissance Albert Elisabeth Club of Mons maakt de club een wederoptreden. Frédéric Herpoel wordt de sportief directeur.

In 2015 zette Bergen er een punt achter. De club had toen een overname nodig om nog te kunnen bestaan, maar er kon geen deal worden gemaakt. Nu maakt de club aldus een comeback. “Tijden de coronacrisis hadden we erover nagedacht”, zegt Hubert Ewbank, voorzitter van de raad van bestuur.

“We wilden een herstelproject op poten zetten. Toen kwam het idee van een wedergeboorte. We hebben eerst contract opgenomen met de curator, die eigenaar is van het logo van de voormalige club. Toen er een akkoord was bereikt moest er ook een overeenkomst worden gevonden om de naam te veranderen. Wat nummer 44 betreft, die kunnen we al in 2026 herstellen.”

Voormalige doelman Herpoel wordt de sportieve man bij Bergen. De club begint in derde amateur. “We moesten echt een solide structuur neerzetten. We deden daarom beroep op één van de iconische figuren van de club, iemand die voetbal en deze club goed kent. Daarom is Herpoel nu de nieuwe sportief directeur van de club”, klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie