Veelbesproken Veronica gaat na de zomer door met Veronica Inside

Veelbesproken Veronica gaat na de zomer door met Veronica Inside

23-06-2020 16:00

Veronica Inside blijft ook in het seizoen 2020/2021 op de buis. Het praatprogramma lag de afgelopen week hevig onder vuur, maar Talpa wil doorgaan met de talkshow.

Dit heeft een woordvoerder van de productiemaatschappij bevestigd tegenover het ANP. Op maandag 29 juni zal de laatste uitzending van het seizoen zijn, na de zomer keren presentator Wilfred Genee en analist René van der Gijp terug op tv.

Of nestor Johan Derksen er dan ook nog bij is, moet afgewacht worden. De analist kwam in opspraak vanwege zijn controversiële uitlatingen, die onder meer leidden tot het afscheid van adverteerders Zespri en Gillette. Tijdens de uitzending van maandagavond – bekeken door liefst 1,7 miljoen mensen – werd hier uitgebreid op ingaan: Derksen vond het een 'k*tshow', liet hij na afloop weten, en gaat in de zomer nadenken of hij nog verder wil met het programma. Zo niet, dan wordt Wim Kieft waarschijnlijk zijn vaste opvolger.

Over de teksten van Derksen neemt Talpa overigens geen standpunt in. Veronica liet eerder al weten dat dergelijke uitspraken 'voor rekening van de mensen aan tafel komen' en Talpa sluit zich hierbij aan.