Vandenbempt over strijd KAA Gent-Club Brugge: “Er moet wat goedgemaakt worden”

Vandenbempt over strijd KAA Gent-Club Brugge: “Er moet wat goedgemaakt worden”

23-06-2020 10:44
38

Club Brugge werd dit seizoen landskampioen met een straatlengte voorsprong op nummer twee KAA Gent. De Buffalo’s zijn ambitieus en willen Blauw-Zwart komend seizoen het vuur aan de schenen leggen.

In de Tribune tegenover Sporza laat commentator Peter Vandenbempt zich uit over de concurrentiestrijd tussen de twee Belgische topclubs. "Ik denk dat Club Brugge - behoudens het vertrek van te veel spelers, maar dat zit er niet aan te komen - zijn niveau zal kunnen aanhouden en onder Philippe Clement misschien nog een paar stappen vooruit zal kunnen zetten."

"De vraag is: wie is sterk genoeg om wat dichter in de buurt van Club Brugge te komen? Want laten we dit niet vergeten: het verschil tussen kampioen Club Brugge en nummer 2 AA Gent was 15 punten. Er moet dus wel wat goedgemaakt worden, zelfs door AA Gent. En iedereen gaat er intussen vanuit dat het een AA Gent zonder Jonathan David zal zijn."

Jonathan David
David was één van de absolute sterkhouders afgelopen seizoen bij KAA Gent. De Canadees staat op het lijstje van verschillende Europese topclubs. "Dat scheelt natuurlijk een slok op de borrel, want Gent was collectief sterk en speelde mooi voetbal, maar David is de meest bepalende speler van de ploeg en beschikt over een uniek profiel."

"Dus als je het seizoen moet instappen zonder die speler, dan is het niet simpel om die te vervangen”, vervolgt Vandenbempt. “Dat kan wel eens een probleem zijn. Net zoals wanneer Club Brugge aan de competitie zou moeten beginnen zonder iemand als Hans Vanaken. Dan is dat toch minstens een vraagteken.”

"Dus op dit moment ben je niet geneigd te denken dat de uitdagers van Club Brugge momenteel gewapend zijn om plots met rasse schreden dichterbij te komen”, aldus de commentator.