Verstraete laat zich uit over clausule Antwerp: “Anders word je een speelbal”

Verstraete laat zich uit over clausule Antwerp: “Anders word je een speelbal”

Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2020 om 10:28di 23-06-2020 om 10:28

Birger Verstraete maakt op huurbasis de overstap van FC Köln naar Royal Antwerp Football Club. In het contract is echter een verplichte aankoopoptie opgenomen die wordt geactiveerd na tien wedstrijden.

De middenvelder laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de clausule. “Ik moet tien keer op het veld staan. Starten, invallen: maakt niet uit. Een minuut is genoeg.” Dan ligt hij tot juni 2024 vast bij Antwerp. “Die clausule was ook een voorwaarde die ik erin wou, ik ging niet terugkomen naar België zonder aankoopoptie.”

“Het zou jammer zijn om naar hier te komen, een jaar mee te bouwen aan iets en dan terug naar Köln te moeten”, vervolgt Verstraete. “Ik heb veel te graag zelf de controle, anders word je een speelbal. Köln wist dat ook. Antwerp heeft een serieuze inspanning geleverd om me los te krijgen, ja.”

“Dit kan en zou niet elke Belgische ploeg doen. Ik kijk er naar uit te beginnen en weer veel te winnen. Antwerp moet de ambitie hebben om elke match te willen winnen. De reden dat ik hier ben, is ambitie, de grootse plannen van de club en dat ik daar deel van wil uitmaken”, aldus Verstraete.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws