Verschaeren 2025? Anderlecht wil contract openbreken: Hij is is nog maar 19

Verschaeren 2025? Anderlecht wil contract openbreken: "Hij is is nog maar 19"

23-06-2020 08:00
12

RSC Anderlecht wil het contract van Yari Verschaeren  openbreken. De 19-jarige middenvelder brak vorig jaar helemaal door bij paars-wit en daarom wil de club hem nu belonen met een nieuwe overeenkomst. Dat staat te lezen in Le Soir.

Het huidige contract van Verschaeren loopt nog tot 2022, maar Anderlecht wil dat graag met één of meerdere seizoenen verlengd zien. Al wil dat niet zeggen dat het jeugdproduct effectief nog tot dan rondloopt in het Lotto Park. "In het ideale scenario blijft Yari nog twee of drie jaar bij ons", vertelt CEO Karel Van Eetvelt.

"Yari is erg volwassen en heeft de mentaliteit waarvan we houden. Ik plaats hem in het lijstje van Praet, Tielemans, Lukaku en Dendoncker. Die hadden allemaal geduld", geeft de Anderlecht-baas Verschaeren alvast een goede raad mee.

Bovendien liep Verschaeren vorig seizoen een vervelende enkelblessure op. "We hopen dat Yari in de maanden die komen zijn beste vorm terugvindt, maar vooral veel plezier beleeft aan het spelletje. We willen hem minder druk opleggen dan vorig seizoen. Yari is nog maar 19 jaar. Zelfs Michael Jordan was geen leider voor zijn 21e."