Juventus wint na goals van Ronaldo en Dybala, Denswil antiheld bij Bologna

23-06-2020 07:28
1

De voorsprong van Juventus op SS Lazio is weer vier punten. Daar was een 0-2 overwinning op Bologna voor nodig. Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala maakten namens De Oude Dame de doelpunten.

De eerste grote kans was voor Ronaldo, maar het zwakke schot van de Portugees werd eenvoudig gepareerd. Lang gebeurde er niets, tot Juventus een strafschop kreeg. Stefano Denswil (ex-Club Brugge) trok Matthijs De Ligt onderuit, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Ronaldo benutte het buitenkansje en maakte zijn eerste goal na de coronaonderbreking.

Vlak voor rust verdubbelde Juventus de voorsprong. De Ligt gaf de bal aan Rodrigo Bentancur, die combineerde met Dybala. De Argentijn krulde de bal vervolgens in de kruising. In de tweede helft liet Juventus kansen op de 0-3 liggen. Federico Bernardeschi schoot op de bal en ook Ronaldo miste. Bologna eiste na een uur spelen een penalty, maar die werd niet gegeven.

Ronaldo was vurig op zoek naar zijn tweede goal, maar het ontbrak hem aan geluk. Een goal in blessuretijd werd vanwege buitenspel afgekeurd. Danilo werd nog met twee keer geel van het veld gestuurd. Juventus speelt vrijdag thuis tegen Lecce.