UPDATE: Heracles ontkent dat Dessers-deal al rond is: Nog geen witte rook

UPDATE: Heracles ontkent dat Dessers-deal al rond is: "Nog geen witte rook"

23-06-2020 07:00 Laatste update: 12:03
35

KRC Genk heeft Cyriel Dessers beet. De Limburgers bereikten maandagavond een akkoord met Heracles Almelo over de transfer van de topschutter uit de Eredivisie. Dessers tekent bij Genk een overeenkomst voor vier seizoenen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Na wekenlange onderhandelingen zijn Genk en Heracles er dan toch uitgeraakt. De Nederlandse eersteklasser wilde aanvankelijk zes miljoen euro voor Dessers, maar het ging nu akkoord met een transfersom van vier miljoen euro.

Heracles wilde de hoofdprijs, maar het besefte al snel dat geen enkele club dat bedrag op tafel zou leggen. Bovendien wilde onze landgenoot zelf heel graag naar Genk. Dessers is zo na vier jaar terug in de Belgische competitie, waar hij voordien al voor Sporting Lokeren en de jeugd van OH Leuven speelde.

En zo heeft Dessers met enkele maanden vertraging dan toch zijn toptransfer te pakken. 'In de winterstop stond Dessers al dicht bij een vertrek uit Almelo. Zowel Celta de Vigo als het Italiaanse SPAL toonden interesse in de Belg met Nigeriaanse roots', besluit de krant.

Update: De fans van KRC Genk moeten nog even wachten op de komst van Dessers. Bij Tubantia stelt Tim Gilissen, de technisch directeur van NAC, dat de deal nog niet rond is. "Het is niet van tafel, maar er is nog geen witte rook", klinkt het in Almelo.