Manchester City geeft gas en maakt gehakt van Burnley

22-06-2020 23:08
7

Manchester City heeft maandagavond de tweede plek steviger in handen genomen. Nummer elf Burnley werd met een 5-0 nederlaag teruggestuurd naar huis. Bij The Citizens was Phil Foden de grote man.

De strijd om de Engelse landstitel is al voor 99,9% zeker beslist, maar de tweede plek ligt nog voor het grijpen. City heeft 63 punten en nummer drie Leicester City en nummer vier Chelsea hebben er respectievelijk 54 en 51.

Al snel gaf City het gevoel dat er weinig te halen viel. Foden knalde na 22 minuten de 1-0 binnen en Riyad Mahrez kapte vlak voor rust twee man uit om uiteindelijk 2-0 te maken. Burnley had daarvoor vrijwel niets te vertellen. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Mahrez er ook nog 3-0 van. Dat deed de Algerijn vanaf de stip.

Toen David Silva na rust van dichtbij de vierde van City binnenschoot twijfelde helemaal niemand meer aan een overwinning. Foden mocht na ruim een uur zijn tweede van de avond maken en bij 5-0 zou het ook blijven.

City heeft twee dagen de tijd om zich voor te bereiden op de topper tegen Chelsea van aankomende donderdag. Op 2 juli wacht een confrontatie met koploper Liverpool.