Clement blijft ambitieus, maar: “Het is moeilijk om de lat nog hoger te leggen

Clement blijft ambitieus, maar: “Het is moeilijk om de lat nog hoger te leggen"

22-06-2020 21:22
5

Philippe Clement heeft maandag zijn eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt bij Club Brugge. Meteen daarna stond hij voor de eerste keer de pers te woord. De coach van Blauw-Zwart sprak over de ambities voor volgend seizoen én de speciale voorbereiding door de coronacrisis.

Ondanks het feit dat de voetbalwereld maanden heeft stilgelegen, kwamen de spelers van Clement bijzonder scherp voor de dag. "Dat komt niet enkel door ons werk tijdens de quarantaine. Doorheen het hele seizoen hebben we hard gewerkt", vertelde de 46-jarige trainer aan Het Nieuwsblad.  "We mogen wedstrijden voorbereiden en dat is een leuk evenwicht. Eigenlijk zitten we op nog één winstpartij van een historische dubbel. Die bekerwedstrijd tegen Antwerp leeft daarom heel hard in deze groep."

Over de ambities voor volgend seizoen is Clement duidelijk: die blijven minstens even hoog. "Het is moeilijk om de lat nog hoger te leggen, maar ik wil àltijd beter doen. We willen meer punten pakken in de Champions League. Maar anderzijds zijn er ook gevaren. Het is algemeen geweten dat sommige spelers zich moeilijker kunnen opladen in het jaar na een titel. Daar moeten we behoedzaam voor zijn. Anderzijds zullen tegenstanders nog meer gebeten zijn om ons te verslaan. Maar dat is niet erg: we zijn Club Brugge. Dat weten we", besloot Clement.