Verstraete heeft geen revanchegevoelens: Heel blij met wat ik meegemaakt heb

Verstraete heeft geen revanchegevoelens: "Heel blij met wat ik meegemaakt heb"

22-06-2020 20:44
3

Royal Antwerp FC heeft vandaag met Birger Verstraete zijn eerste grote transfer voorgesteld. De 26-jarige middenvelder vertrok vorige zomer bij KAA Gent om zijn geluk te beproeven in de Bundesliga bij FC Keulen, maar dat avontuur liep af op een sisser. Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing.

"Ik zou het meteen opnieuw doen", vertelde Verstraete aan Sporza. "De technisch directeur en de trainer gaven me veel vertrouwen. Maar na een half jaar liep ik een knieblessure op en is alles veranderd. De trainer en de technisch directeur moesten weg en de visie van de club veranderde. Het was minder voetballend en meer lange ballen en dat ligt me niet zo."

"Maar dat is voetbal, dat hoort erbij. Ik heb ook geen revanchegevoelens. Ik ben heel blij met wat ik meegemaakt heb. Ik heb de Bundesliga gezien en ik heb tegen topploegen gespeeld. Dat is iets dat ik nu kan meenemen. Nu hoop ik dat ik snel in een uitverkochte Bosuil kan spelen."

Liever topploeg in België
Verstraete keert dus na amper één seizoen al terug naar de Jupiler Pro League, maar dat is zeker niet met tegenzin. "Ik ben iemand die altijd wil spelen. Ik heb in Keulen een fantastisch eerste half jaar beleefd, maar daarna zijn er dingen veranderd en was het wat minder. En als ik moet kiezen tussen een middenmoter in Frankrijk of Italië en een topploeg in België, dan zal ik altijd voor dat laatste kiezen."

"Ik denk dat Antwerp dit seizoen in elke wedstrijd het veld moet opkomen met de gedachte om te willen winnen en dat spreekt me aan. We zullen zien welke spelers de kern nog zullen verlaten en welke versterkingen er nog bijkomen. Ik speel liever om zo hoog mogelijk te eindigen, dan om niet te degraderen. Daarom verkies ik een Belgische topploeg boven tegen de degradatie spelen in een hoger aangeschreven competitie."