'Voorbereiding van Arsenal verstoord door valse positieve coronatest'

'Voorbereiding van Arsenal verstoord door valse positieve coronatest'

22-06-2020 11:39
1

Arsenal is dramatisch begonnen aan het restant van het Premier League-seizoen. Volgens The Athletic was de 3-0 nederlaag tegen Manchester City van vorige week woesndag mede te wijten aan een valse positieve coronatest vlak voor de wedstrijd.

Enkele dagen voor de hervatting van de Premier League werd een speler van Arsenal positief getest op het coronavirus, aldus The Athletic. De speler werd direct in isolatie geplaatst. Twee ploeggenoten met wie hij in nauw contact is geweest, kregen het advies veertien dagen in quarantaine te verblijven.

Omdat geen van de spelers last had van symptomen, vermoedde Arsenal dat er sprake was van een valse positieve test. De spelers werden opnieuw getest en ditmaal kwam er een negatief resultaat uit. Uit voorzorg trainden de spelers nog een aantal dagen niet mee. Omdat de daaropvolgende tests ook negatief waren, werden de spelers de dag voor de wedstrijd tegen Manchester City vrijgegeven. Ze kwamen alledrie in actie in het Etihad Stadium.

Wat Arsenal ook niet hielp was dat het geen verblijf in Manchester kon boeken om zich voor te bereiden op de wedstrijd. De spelers vlogen op de wedstrijddag en kwamen pas enkele uren voor het duel aan in Manchester. Na de 3-0 nederlaag bij City verloor Arsenal afgelopen zaterdag ook met 2-1 van Brighton & Hove Albion.