Courtois is duidelijk bij Real Madrid: Doelpunt werd terecht afgekeurd

Courtois is duidelijk bij Real Madrid: "Doelpunt werd terecht afgekeurd"

22-06-2020 10:15
25

Real Madrid klopte Real Sociedad zondag met 0-2, maar er was heel wat te doen rond het afgekeurde doelpunt van Adnan Januzaj. Courtois was na de match duidelijk: de goal is terecht afgekeurd. 

De goal werd afgekeurd op aangeven van de VAR omdat een speler van Sociedad buitenspel stond. Die stond in het gezichtsveld van Courtois.

"Toen Januzaj schoot stonden er drie spelers in mijn gezichtsveld: Merino, een ploegmaat van hem en een ploegmaat van mij die het schot probeerde te blokkeren. Ik kon niets zien en dan gaat het zo snel dat je niet meer kunt reageren. Dus is het buitenspel. Of je het nu een faire beslissing vindt of niet, ik werd gehinderd om de bal te zien. Daarom is de VAR er en ik denk dat de beslissingen duidelijk waren", aldus Courtois.

Door de zege komt Real weer naast FC Barcelona. "Het belangrijkste deze avond was de zege. We wisten dat het hier een moeilijke wedstrijd zou worden. Sociedad is een goeie ploeg, die volop meegaat in de strijd om Europees voetbal. Deze overwinning betekent dus wel iets."