Klopp lovend na bloedeloze herstart Liverpool: 'Dan ben je van wereldklasse'

Klopp lovend na bloedeloze herstart Liverpool: 'Dan ben je van wereldklasse'

22-06-2020 08:28
2

Liverpool kwam zondagavond bij de Premier League-herstart niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen stadgenoot Everton (0-0), maar manager Jürgen Klopp was na afloop toch complimenteus. Hij roemt Alisson Becker.

De Braziliaanse doelman van Liverpool speelde een hoofdrol bij de grootste kans van de wedstrijd. Eerst verijdelde hij een schot van Dominic Calvert-Lewin, waarna Tom Davies in de rebound de paal raakte. "Dit zegt heel veel over hem", aldus Klopp op de persconferentie over Alisson. "Echt uitstekend. Dan ben je een keeper van wereldklasse: als je negentig minuten niets te doen hebt en er dan toch staat."

Het gelijkspel tegen Everton was volgens Klopp een terechte afspiegeling van de wedstrijd. "Alle derby's hier op Goodison Park waren volgens mij redelijk hetzelfde. Elke keer is het een enorm gevecht, maar wordt er niet echt goed gevoetbald. Dit punt verdienden we, al had Everton de grootste kans van de wedstrijd. De intensiteit van mijn spelers beviel me, het tempo beviel me minder."

Van Dijk
Virgil van Dijk relativeerde het puntenverlies tegen Everton. "Iedereen is gewoon blij dat we weer kunnen voetballen", liet de aanvoerder van Oranje weten. "We hebben bovendien niet verloren. Dit is weer een volgend punt op weg naar ons doel. "Het was zwaar. Niemand wist wat we konden verwachten. We gaan proberen om onszelf nog te verbeteren. Maar het voelde goed aan weer terug te zijn en we zijn een stapje dichterbij gekomen."