Atalanta met invaller Castagne heeft Champions League in het vizier na ruime zege

21-06-2020 21:46
2

De herstart van de Serie A had niet beter kunnen verlopen voor Atalanta Bergamo. De Champions League-kwartfinalist – afkomstig uit één van de zwaarst getroffen coronagebieden in Italië – veegde thuis de vloer aan met Sassuolo en zette een grote stap richting wéér een Champions League-campagne.

Atalanta, waar Timothy Castagne twintig minuten voor affluiten mocht invallen, had na één helft al op onoverbrugbare voorsprong. Berat Djimsiti scoorde van dichtbij na een corner, Duván Zapata schatte een assist van Gosens op waarde en Mehdi Bourabia gleed de bal knullig over zijn eigen doellijn: 1-0, 2-0 en 3-0.

In de tweede helft deed de thuisploeg het een stuk rustiger aan: alleen Zapata kwam nog tot scoren. Bourabia kon in de blessuretijd zelfs nog revanche nemen en vond ditmaal het goede doel: 4-1.

Dankzij de klinkende overwinning komt Atalanta op 51 punten uit 26 wedstrijden: drie minder dan nummer drie Internazionale en zes meer dan nummer vijf AS Roma. De tweede Champions League-kwalificatie op rij staat dus in de steigers.