Coronabreak kwam op slecht moment voor Praet: Dat is me behoorlijk gelukt

Coronabreak kwam op slecht moment voor Praet: "Dat is me behoorlijk gelukt"

21-06-2020 21:14
2

Leicester City heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd gespeeld na de coronabreak. Dennis Praet stond niet op het veld, hij sukkelde met de kuit. Pech voor de ex-speler van RSC Anderlecht, voor wie de coronacrisis ook op een slecht moment kwam. Praet had net drie keer op rij in de basis gestaan.

"Ik was in vorm, dat klopt. Maar is niet belangrijk als je naar de omvang van deze ramp kijk't, vertelde Praet aan Het Nieuwsblad. "Mijn statistieken zijn niet slecht, maar ik ben niet meer de Praet van bij Anderlecht, die op een meer offensieve positie speelde. Globaal gezien ben ik tevreden over mijn seizoen. Ik heb genoeg speelminuten gekregen. Vergeet niet dat ik in een sterke ploeg terechtgekomen ben, die zijn derde plaats zeker niet gestolen heeft. De concurrentie is enorm."

Zijn grootste concurrent bij Leicester is geen onbekend: Youri Tielemans. "We spelen met een driehoek in het middenveld. Maddison is de nummer tien, de man van de laatste pass. Youri en ik spelen allebei op de acht, voor Ndidi, onze nummer zes. We zijn concurrenten, maar hebben in bepaalde matchen ook al samengespeeld."

"Onze concurrentie maakt ons beter en scherper. Ik weet niet of ik nog beter ben nu dan bij Sampdoria. Hier is het tempo hoger, maar de Serie A was misschien een beetje meer tactisch. Ik heb me moeten aanpassen aan de Premier League en denk dat me dat behoorlijk gelukt is", besloot Praet.