Chelsea heeft Batshuayi niet nodig in overwinning tegen Aston Villa

21-06-2020 19:35

Chelsea ligt op koers voor een Champions League-ticket. De Londense topclub sloot zondag de eerste wedstrijd na de Premier League-herstart af met een overwinning: 1-2 tegen Aston Villa.

Chelsea, zonder Michy Batshuayi in de selectie, kwam moeizaam op gang op Villa Park en keek in de rust zelfs tegen een achterstand aan. Kortney Hause zette de thuisploeg, zonder Björn Engels, Marvelous Nakamba en Aly Samatta in de basis, op voorsprong door de bal in twee instanties achter Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga te werken.

De ploeg van Frank Lampard schakelde rond de zestigste minuut een tandje bij en prompt was het twee keer raak: Christian Pulisic en Olivier Giroud zorgden in ene tijdsbestek van twee minuten voor de comeback: 1-2. In de slotfase kwam Chelsea nog goed weg toen Jota de trekker vergat over te halen na een fout van Andreas Christensen.

Chelsea verstevigt door de overwinning de vierde plaats in de Premier League. Aan het einde van de rit betekent dat Champions League-kwalificatie. De voorsprong op nummer 5 Manchester United is nu vijf punten. Voor Aston Villa dreigt degradatie.