Brepoels koos voor vrouwenvoetbal: Ze doen wat je vraagt, zonder discussies

Brepoels koos voor vrouwenvoetbal: "Ze doen wat je vraagt, zonder discussies"

21-06-2020 17:30
8

Guido Brepoels is terug aan de slag als voetbalcoach. Hij koos voor de vrouwenploeg van KRC Genk, waar hij twee jaar geleden ook al werkzaam was. De keuze voor het vrouwenvoetbal is een bewuste: "Dat is nog allemaal puur."

In België staat vrouwenvoetbal lang niet zo hoog aangeschreven als de competities voor mannen. Toch gaat Brepoels graag om in het wereldje. "Toen ik hoorde dat ze bij Genk geïnteresseerd waren in het vrouwenvoetbal, heb ik gezegd dat ik het wilde doen op voorwaarde dat er een structuur komt", vertelt hij bij Sporza. "Dus genoeg trainers, goeie medische staf, videomensen, voedingsdeskundigen. Zoals het hoort, en dat gaat nu gebeuren."

Brepoels was in het verleden ook al werkzaam binnen het mannenvoetbal. Zo pakte hij ruim tien jaar geleden de titel in tweede klasse met STVV. Dat hij nu voor vrouwenvoetbal kiest, heeft zo z'n redenen. "Dat is nog allemaal puur. Als je tegen speelsters zegt dat de training om zeven uur begint, zijn ze er om half zeven. Ze doen wat je vraagt en je hebt er geen discussies mee."