Rooney: 'Ik heb mijn schoonfamilie jarenlang laten lijden, nu ben ik aan de beurt'

Rooney: 'Ik heb mijn schoonfamilie jarenlang laten lijden, nu ben ik aan de beurt'

Gepubliceerd: zondag 21 juni 2020 om 17:15zo 21-06-2020 om 17:15

Wayne Rooney kon niet anders dan pijnlijke conclusies trekken in zijn column voor The Times. De oud-speler van Everton en Manchester United vreest dat Liverpool – aartsrivaal van The Toffees én The Mancunians – voorlopig de dienst uit blijft maken in Engeland.

Liverpool kan zondagavond tegen stadgenoot Everton de eerste stap naar zijn allereerste landstitel sinds de invoering van de Premier League zetten. Volgens Rooney zal het zeker niet de laatste zijn. 'Mijn vrouw, mijn schoonvader en al mijn zwagers zijn Reds. Zij hebben jarenlang lijdzaam toe moeten zien hoe ik titels won met Manchester United. Ik vrees dat het nu mijn beurt is om te lijden', schrijft de all time topscorer van het Engelse nationale team.

Rooney ziet manager Jürgen Klopp als de cruciale factor in het succes van Liverpool. 'Het is heel eenvoudig: Liverpool moet hem gewoon zijn gang laten gaan. Klopp is pas 53: als hij nog tien jaar bij Liverpool blijft, zullen ze minstens vijf keer kampioen worden. Manchester United domineerde ook zo lang, omdat Sir Alex Ferguson jaren bij de club bleef.' De inmiddels 34-jarige speler van Derby County constateert het met pijn in zijn hart. 'Ik zou het liefst zien dat Liverpool niets wint. Maar ik heb diep respect voor de manier waarop ze zich presenteren. Als ze de titel pakken, is dat dik verdiend.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws