Mignolet werd destijds niet op handen gedragen: Supporters waren niet tevreden

Mignolet werd destijds niet op handen gedragen: "Supporters waren niet tevreden"

21-06-2020 15:45
6

Er stond dit seizoen geen maat op Simon Mignolet. De goalie hield in de helft van alle competitiewedstrijden zijn doel schoon bij Club Brugge en de fans dragen hem op handen. Een wereld van verschil met zijn tijd bij STVV, waar hij op het begin niet door iedereen even graag gezien werd.

"Supporters waren niet tevreden over hem", vertelt Guido Brepoels aan Sporza. Brepoels was in 2009 coach van de Kanaries toen die het kampioenschap in tweede klasse pakten. Dat lag niet in de lijn der verwachtingen voor sommigen. "Bepaalde spelers, en ik ga geen namen noemen, zeiden toen ook: "Met hem gaan we geen kampioen spelen.""

Zij kregen dus ongelijk, want Mignolet keepte meer dan degelijk en STVV klom naar eerste klasse. Het leverde de doelman zelfs een transfer op naar Sunderland. Daarvoor moet hij ook Brepoels bedanken, die ondanks de kritiek achter zijn keeper bleef staan.

"Ik heb Simon toen apart genomen, omdat ik wel in hem geloofde", zegt hij. "Hij is toen alleen maar beter en beter geworden. Als ik dat toen niet gedaan had, was het misschien gedaan voor hem. Op dat soort momenten ben ik wel trots."