Club Brugge over fans in stadion bij herstart: Voor ons liefst zoveel mogelijk

Club Brugge over fans in stadion bij herstart: "Voor ons liefst zoveel mogelijk"

21-06-2020 15:15 Laatste update: 15:26
13

Club Brugge haalde deze week een opmerkelijk record binnen: het werd de eerste ploeg in Europa dat zijn heel stadion uitverkocht kreeg voor het komende seizoen. De vraag blijft wel wanneer en in welke mate de supporters kunnen terugkeren naar Jan Breydel. De club hoopt alvast op een zo groot mogelijk aantal.

Een werkgroep buigt zich momenteel over de herstart van de competitie en of er al dan niet supporters welkom zullen zijn. Hun voorstel moet uiteindelijk ook nog goedgekeurd worden door de Veiligheidsraad. In gesprek met VTM Nieuws liet commercieel manager van Blauw-Zwart Bob Madou zich uit over deze kwestie, die ingewikkelder is dan het lijkt.

"Het gaat niet alleen over in een zitje zitten", zegt hij. "Het gaat ook over het toekomen en weer weggaan. Mogelijk gebeurt dat in verspreide tijden." Daarnaast werd al duidelijk dat er alvast gaan eetgelegenheden zullen zijn in de stadions, moest er terug publiek worden toegelaten.

In het geval dat er terug fans naar het stadion mogen, is iedereen dan welkom? "Er liggen verschillende modellen op tafel", aldus Madou. "Ik wil me niet vastpinnen op een aantal, maar laat het duidelijk zijn: wat ons betreft liefst zoveel mogelijk fans en binnen afzienbare tijd allemaal. Want ze hebben allemaal een ticket gekocht natuurlijk."