Voormalig PSV-directeur twijfelde over Mertens: Gezien zijn fysiek

Voormalig PSV-directeur twijfelde over Mertens: "Gezien zijn fysiek"

21-06-2020 13:40
3

Dries Mertens kroonde zich recent nog tot all time topschutter van Napoli. In het verleden kwam hij nog uit voor PSV, dat hem onder meer haalde na een tip van Timmy Simons.

Brands, momenteel directeur bij Everton, haalde Mertens in 2011 van FC Utrecht naar PSV. "Bij Dries twijfelde ik gezien zijn fysiek vooraf een beetje of hij bij PSV een topper zou worden, maar hij heeft in Eindhoven uitstekend gepresteerd", zegt hij in Eindhovens Dagblad.

Onder andere Simons hielp met de komst van Mertens. "Ik had voor zijn transfer onder meer bij Timmy Simons geïnformeerd, die hem van de Belgische ploeg kende en me adviseerde om hem op zeker te kopen. Dat kunnen dingen zijn die in mijn vak soms helpen om een beslissing wel of niet te nemen."

Na 37 goals in 62 wedstrijden maakte Mertens de overstap van PSV naar Napoli. "We moesten Dries in 2013 weer verkopen omdat Memphis niet meer buiten de basis kon worden gehouden bij PSV en het bod van Napoli (10 miljoen euro, red.) was gezien de toenmalige financiële situatie welkom."