Kara greep bij Anderlecht naast droomtransfer: Ik zat er heel dichtbij

Kara greep bij Anderlecht naast droomtransfer: "Ik zat er heel dichtbij"

21-06-2020 12:01
1

In twee periodes speelde Kara Mbodji meer dan honderd wedstrijden voor RSC Anderlecht. De verdediger flirtte wel vaker met een transfer naar Engeland, maar dat kwam er echter nooit van. Al stond de Senegalees er wel één keer bijzonder dichtbij.

Heel wat Engelse clubs toonden in het verleden interesse in hem. De verdediger kon de Premier League zelfs bijna proeven. "Dat was mijn droom, maar gezien de toestand van mijn knie was het onmogelijk. Ik zat er heel dichtbij. De laatste keer was West Ham, waar ik een driedaagse test deed maar ze wilden het risico niet nemen", geeft Kara aan bij La Capitale.

Uiteindelijk bleef de Senegalees bij Anderlecht, met tussendoor een korte periode bij FC Nantes. In de zomer van 2019 koos hij uiteindelijk voor een definitief vertrek naar het Qatarese Al Sailiya. "Na een donkere periode in België de afgelopen jaren, ben ik naar Qatar gekomen om de beste speler in het kampioenschap te worden.", aldus Kara, die bij zijn nieuwe club nog geen enkele wedstrijd heeft gemist.