Winnaar van de Proximus ePro League bekend, topploegen blijven weer achter

Winnaar van de Proximus ePro League bekend, topploegen blijven weer achter

21-06-2020 10:00 Laatste update: 10:05
12

Zaterdagavond werd de finale van de Proximus ePro League afgewerkt, de Belgische FIFA 20 competitie. Daarin stonden Charleroi (MatthaX) en Moeskroen (REGO) tegenover elkaar.

Zaterdagavond werd het tweede seizoen van de Proximus ePro League afgewerkt. Na de uitschakeling van KRC Genk en KV Kortrijk mochten titelverdediger Moeskroen en Charleroi de finale spelen.

De wedstrijd
Het is anders dan een officiële wedstrijd, maar spannend is het zeker. De wedstrijd begon evenwichtig, maar na de rust kon Charleroi twee keer scoren op een counter. Moeskroen zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar een gelijkmaker kon vermeden worden door MatthaX.

Naar verluidt was het een spannend seizoen in de Proximus ePro League. Topploegen als Anderlecht en Club Brugge konden net als vorig jaar hun naam geen eer aan doen. REGO kon voor het tweede jaar op rij de beker mee naar huis nemen, maar daar stak MatthaX van Charleroi een stokje voor.

Dit seizoen was alleszins een voltreffer voor de Proximus ePro League. Het niveau blijft stijgen en steeds meer clubs zetten in op de digitale revoluties. ‘Deze landstitel is er eentje op naam van de jeugd. Eentje die doet dromen van een mooie toekomst voor de Proximus ePro League en FIFA in ons land’, staat te lezen op de webstek van Proximus.