Eerste trainersontslag in Spanje een feit na coronabreak: Rubi kan biezen pakken

Eerste trainersontslag in Spanje een feit na coronabreak: Rubi kan biezen pakken

21-06-2020 09:10

Real Betis heeft drie wedstrijden na de coronastop al genoeg gezien: trainer Joan Francesc Ferrer Sicilia - beter bekend als Rubi - is ontslagen. Technisch directeur Alexis Trujillo zit tijdens de resterende acht duels in La Liga als eindverantwoordelijke op de bank.

Real Betis ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Athletic Bilbao. Sergio Canales kreeg in de 86e minuut nog dé kans om de stand gelijk te trekken, maar hij miste vanaf de strafschopstip. Het was na de stadsderby tegen Sevilla (0-2) en het thuisduel met Granada (2-2) het derde puntenverlies op rij sinds de herstart. Het bestuur besloot daarom een spoedvergadering te beleggen. Om bijna 02.00 uur 's nachts was het hoge woord eruit: Rubi moet plaatsmaken.

De vijftigjarige trainer leidde Espanyol vorig jaar naar Europees voetbal, maar hij maakte daarna de overstap naar Los Verdiblancos als opvolger van Quique Setién. Betis voldeed aan zijn afkoopsom van negen ton én schotelde hem een salaris van naar verluidt ruim drie miljoen euro per seizoen voor. Rubi kon de verwachtingen echter niet waarmaken. Europees voetbal was het doel, maar de Andalusiërs staan slechts veertiende in de Primera División.

Rubi dreigde vlak voor de coronabreak al ontslagen te worden na zes competitieduels op rij zonder zege. Toen wist hij het vege lijf te redden door met 2-1 te winnen van uitgerekend Real Madrid. Na de noodgedwongen pauze werd het tij echter niet gekeerd.

De Catalaan is na Marcelino (Valencia), David Gallego en Pablo Machín (Espanyol), Mauricio Pellegrino (Leganés), Ernesto Valverde (Barcelona) en Fran Escriba (Celta de Vigo) de zevende coach die dit seizoen ontslagen wordt in La Liga.