Ik weet niet of Martinez mij had geselecteerd voor het EK 2020

"Ik weet niet of Martinez mij had geselecteerd voor het EK 2020"

20-06-2020 11:45 Laatste update: 11:50
4

Het EK 2020 gaat niet door, maar dat is niet voor alle Rode Duivels slecht. Zo krijgt Dennis Praet nog een jaartje extra om zich te ontwikkelen. Dat verhoogt zijn kansen op een EK-selectie, geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

"Ik kan niet zeggen of ik zeker in de selectie zou hebben gezeten", klinkt het bij Praet. "Ik had de beslissing van de bondscoach moeten afwachten. Maar als ik vooruitgang kan blijven maken bij Leicester, één van de beste ploegen in de Premier League, zou dat natuurlijk een goede zaak zijn voor mij. In die zin kan het uitstel van het EK een voordeel zijn voor mij, maar dan moet ik eerst natuurlijk nog een goed seizoen spelen. En me laten zien bij de nationale ploeg."

In oktober bewees hij tegen Kazachstan al zijn waarde voor de nationale ploeg. "Daar heb ik getoond dat ik het niveau heb om deze grote ploeg te helpen. Ik had nochtans gemengde gevoelens, want mijn grootmoeder was net overleden."

Praet is in ieder geval blij met de contractverlenging van bondscoach Roberto Martinez. "Hij toont al enkele jaren waartoe hij in staat is met deze ploeg. Ik hoop dat hij zijn werk op dezelfde manier kan verderzetten."