'Zo zal Pro League corona aanpakken: twee categorieën en 650.000 euro aan tests'

'Zo zal Pro League corona aanpakken: twee categorieën en 650.000 euro aan tests'

20-06-2020 10:17
2

De Pro League heeft een definitief ontwerp klaar over de testprocedure voor het coronavirus. Wanneer het seizoen terug van start gaat, zullen alle betrokkenen wekelijks gecontroleerd worden op een mogelijke besmetting. Dat zal wel een bom geld kosten.

Het Laatste Nieuws doet de plannen van de Pro League uit de doeken. Vanaf augustus wordt elke ploeg 72 uur voor de wedstrijd getest. Dat gebeurt in twee categorieën. Categorie 1 bestaat uit de spelers en de dichte betrokkenen (staf, teammanagers, medisch personeel ...). Zij moeten wekelijks zo'n coronatest ondergaan. Voor de mensen uit categorie 2, voornamelijk familieleden, zal dat minder frequent gebeuren.

Niet alleen het testen is belangrijk, even cruciaal is de social distancing om een nieuwe verspreiding van het virus te vermijden. Daarom zullen de Belgische profclubs dit jaar twee bussen moeten voorzien om naar de wedstrijden af te reizen. Op die manier kan de onderlinge afstand in elke bus gegarandeerd worden. De Pro League hoopt uiteraard dat er geen tweede golf van het virus uitbreekt, maar als dat toch het geval zou zijn, wil het alles in het werk stellen om verder te kunnen voetballen.

Prijskaartje
Vanzelfsprekend zullen al die maatregelen ook wat geld kosten. En maak daar gerust 'een smak geld' van. Om alle spelers en betrokkenen van de 24 Belgische profteams tot het einde van het jaar te testen, heeft de Pro League 650.000 euro nodig. Dat is zelfs het minimumbedrag, want als iemand positief zou testen, moeten er nog eens extra controles aan te pas komen.