Opmerkelijk: Valencia komt met VAR-statement na nederlaag bij Real Madrid

Opmerkelijk: Valencia komt met VAR-statement na nederlaag bij Real Madrid

Gepubliceerd: zaterdag 20 juni 2020 om 10:06za 20-06-2020 om 10:06

Valencia ging donderdag met 3-0 onderuit bij Real Madrid, maar volgens Los Che had het heel anders kunnen lopen als de treffer van Rodrigo Moreno niet was afgekeurd. De club uit de Sinaasappelstad publiceerde vrijdag een opmerkelijk statement.

Valencia somt op de eigen website alle VAR-beslissingen op die in het nadeel van de club uitvielen. De nummer acht van La Liga betoogt dat het van alle Spaanse clubs het vaakst de dupe is geweest van de beslissingen van de videoscheidsrechter. Ook de afgekeurde goal van Rodrigo is in de ogen van Valencia zeer twijfelachtig.

De Spaanse aanvaller dacht Valencia donderdag op 0-1 te zetten tegen Real Madrid, maar de VAR greep in omdat Maxi Gómez hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. "Op geen enkel moment wilde ik de bal spelen, ik stond er een meter van vandaan", zegt de Uruguayaan op de clubsite. "We hebben dit jaar nog weinig geluk gehad met de VAR, het pakt voor ons telkens negatief uit", vult Rodrigo aan.

Valencia telt alleen in de Primera División al tien beslissingen die in het nadeel van de club uitvielen. Daarnaast zat de VAR ze ook één keer in het bekertoernooi dwars en twee keer in de Champions League. Reden genoeg voor Valencia om dus openlijk zijn onvrede uit te spreken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws